Tornagyőzelem !                       Hajdú-Bihar Vármegye - Megyei nagypályás csapatok - kispályás tornája!

Beszámoló a Bástya Kupa-Nagypályás Csapatok Kispályás Tornájáról:

A pénteki, sikeresen megvívott csoportkör után vasárnap délután folytattuk szereplésünket a torna egyenes kieséses szakaszában. A legjobb 16 között Kiss Balázs utolsó percben szerzett bombagóljával fordítottuk meg a mérkőzést a remek játékerőt képviselő Hencida ellen és máris a legjobb 8 csapat listáján találtuk magunkat. Az ágrajz szerint a rutinos, jó futballistákból álló Polgárral néztünk szembe, ahol ismét sikerült a hátrányból előnyt kovácsolnunk, azonban ez hamar elolvadt, így büntetőrúgások következtek, amelyben ellenfelünk fölé kerekedtünk. A legjobb négy csapat közül egyetlen alacsonyabb osztályúként sikerült idáig eljutnunk, így hatalmas motivációval vágtunk neki a Megyei I. osztály élmezőnyehez tartozó Hajdúsámson elleni elődöntőnek. Remekül alakult számunkra a találkozó, szenzációs egyéni megoldások, Sipos szólók, Kiss Bazsi olló gól, stabil védekezés és kiváló csapatmunka jellemezte ezt a mérkőzést. Szűk kettő és fél perc volt hátra a találkozóból, 5:1-re vezettünk és szinte biztosan döntőben érezhettük magunkat, mikor sajnálatos esemény történt. A Hajdúsámson kapusa egy előreívelt labdát szeretett volna tisztázni, amelyre játékosunk Ötvös Sándor is rástartolt. Ellenfelünk kapusa volt a gyorsabb és a felszabadítás során közvetlen közelről az életerős felszabadító lövés eltalálta a fejét, melynek következtében játékosunk eszméletlenül a földre zuhant. Játékosok, szervezők, vezetők siettek azonnal a segítségére, megelőzvén a nagyobb bajt. Egy emberként fogtak össze a jelenlévők, így a mentőszolgálat munkatársai a kiérkezésük után stabil állapotban kórházba szállították. A mérkőzést lefújták, a történtek után a torna rendhagyó módon folytatódott a csapatok sportszerűségének köszönhetően. Hajdúböszörmény és Hajdúsámson 3-3 büntetővel döntötte el a bronzérem sorsát.
A döntőben csapatunkra csoportbeli ellenfelünk, a Hajdúnánás FK együttese várt, azonban Daróczi Péter vezetőedző és csapata rendkívüli sportszerűségről, emberségről és tiszteletről tett tanúbizonyságot, ugyanis egyöntetűen kijelentették, hogy az események után, csapatunk lelkiállapotára tekintettel nem kívánják lejátszani a döntő mérkőzést, az első helyet a szerencsétlenül járt játékosunknak, Ötvös Sándornak ajánlják. Ezúton is szeretnénk Nekik köszönetet mondani és minden elismerésünk sportemberi nagyságuk előtt!

Köszönettel tartozunk ezentúl mindenkinek, aki bármilyen módon segített ebben a váratlan helyzetben, valamint köszönjük azt a rengeteg érdeklődést és jókívánságot, amelyet Sanyi felé tanúsítanak a megye sportbarátai.